Persoonlijk Advies

Graag adviseer ik je over de optimale voeding voor jouw paard(en).

Bij het advies houd ik ook rekening met het soort paard, de leeftijd, en gebruiksdoel. Ik werk hierbij volgens de richtlijnen van Dr. Kellon, een gerenommeerd voedingsspecialist uit de V.S., waar ik de volgende cursussen heb gevolgd: NRC Plus, Nutrition as a Therapy, Cushing and Insulin Resistence, Understanding Bloodwork, en Nutrition for the Performance Horse.

Standaard advies - zonder hooianalyse
Onze Balancers zijn samengesteld op basis van gemiddelde waardes die beschikbaar zijn van hooi.  Ik geef je graag advies over welk product het beste zou passen bij je paard. Geef hierbij zo veel mogelijk relevante informatie over het paard, zoals leeftijd, trainingsniveau, is het paard te dik, te dun, of precies goed. Schrale bovenlijn?, zijn huidige voer soort + hoeveelheid, zijn er problemen zoals spierstijfheid of te weinig spieropbouw? Indien het paard Insuline Resistent is, of een bekende aandoening heeft, dit ook altijd vermelden. Aan dit advies zijn geen kosten verbonden.

Uitgebreid advies - met hooianalyse
Heb je een hooianalyse? Dan kan ik een advies geven op basis van de exacte waardes van de hooianalyse, en alle relevante informatie over je paard. Het grote verschil zit erin, dat ik hier alle waardes (energie, eiwit, maar ook alle mineralen en sporenelementen) doorreken op basis van de hoeveelheid hooi die het paard krijgt per 24 uur, en de uitkomst van de hooianalyse. Ik hou ook bij dit advies rekening met alle relevante informatie over je paard. Ik adviseer je over welke Balancer het beste bij je paard en je hooi past, en hoeveel je er het beste van kunt geven. Doordat we Balancers in het assortiment hebben met verschillende mineraalprofielen, kunnen we de Balancer kiezen die niet alleen het beste past qua energie, eiwit en suiker, maar waarvan ook de mineralen en sporenelementen matchen bij jouw hooi! Voor de perfecte match kunnen er ook 2 Balancers met een verschillend profiel gecombineerd worden. Ik kijk niet alleen naar alle minimale waardes, maar ook naar de optimale balans tussen de verschillende mineralen en sporenelementen. Zo zijn bijvoorbeeld de calcium-fosfor verhouding en de ijzer-koper-zink-mangaan verhouding erg belangrijk. Zo weet je precies of je paard alles krijgt wat hij nodig heeft, maar ook of je geen onnodige supplementen geeft. Aan dit advies zijn geen kosten verbonden. 


Wanneer je hooi erg afwijkt, en er daardoor andere aanvulling nodig is, is het ook mogelijk om een supplement op maat te laten samenstellen

Hooianalyse is vooral zinvol wanneer je langere tijd hetzelfde hooi voert, uit dezelfde partij. Dan heeft een tekort in het hooi ook het grootste effect op het paard. Je kunt je voorstellen dat wanneer een paard bijvoorbeeld een jaar lang hooi krijgt met te weinig fosfor, dat een groot effect heeft wat steeds duidelijker wordt. Wanneer je steeds wisselende partijen hooi voert, kun je in de meeste gevallen uitgaan van gemiddelde waardes van hooi. 

voor persoonlijk advies stuur je een email naar jepaardgezondenfit@live.nl
Vermeld hierbij of je advies wil met of zonder hooianalyse, en of je al een hooianalyse hebt laten doen of niet.
Dan stuur ik je een link naar het vragenformulier wat van toepassing is. Na ontvangst van het ingevulde vragenformulier en evt. hooianalyse, krijg je binnen enkele dagen het advies per email. 


Informeer gerust naar de mogelijkheden!

Suzanne Buijsse
​Je Paard Gezond en Fit 
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.