Winkelwagen Geen producten

Balancer Pro 25 kg

Balancer Pro 25 kg

Zak Balancer Pro van 25 kg. Genoeg voor ruim 1,5 maand. - . - . - . - . - . - . - . - . Vanaf 3 zakken EUR 2,50 per zak korting op verzendkosten, vanaf 5 zakken gratis verzenden

Verzendkosten

€ 5,00 

€ 67,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

 • Dit product is eigenlijk 4-in-1:
 1.         Het bevat alle gehaltes van de Balancer, dus het herstelt de balans van een hooirantsoen (gebaseerd op gemiddelde waardes)
 2.         Het ondersteunt spierontwikkeling, het bevat grote hoeveelheden hoogwaardige aminozuren
 3.         Het is een spiersupplement met zeer hoge gehaltes een vitamine E en magnesium
 4.         Het bevat pre-biotica in de vorm van appelpulp, cichorei, en biergist voor behoud van een goede darmflora en vertering
 • Dit product herstelt de balans van een hooirantsoen (gebaseerd op gemiddelde waardes).  Zelfs de beste kwaliteit hooi bevat doorgaans niet voldoende van alle vitaminen, mineralen en sporenelementen in de juiste verhoudingen. Dit product is speciaal ontwikkeld om de tekorten aan te vullen, en de balans te herstellen. Lees de pagina 'Filosofie' voor meer informatie.
 • Er is geen ijzer toegevoegd. Een overschot aan ijzer is een veel voorkomend probleem. Het gemiddelde hooi bevat (veel) te veel ijzer, en te weinig koper en zink. Een ijzeroverschot leidt tot een verminderde opname van koper en zink, dus dat verergert nog eens je tekort. In zo'n geval helpt het niet om een compleet supplement te geven, omdat dat wel koper en zink bevat, maar ook extra ijzer. De balans wordt dus niet hersteld. Het is zoals met het maken van een goede cake; alle ingrediënten moeten met elkaar in balans zijn. Wanneer je teveel melk in het deeg hebt zitten, helpt het je niet om bloem toe te voegen als je ook weer meer melk toevoegt...
 • Het bevat extra koper en zink
 • Het bevat een zeer hoge dosering vitamine E (3000 IE per 500 gram). Gras bevat veel vitamine E, maar in hooi lopen de waardes snel terug. Met name paarden die arbeid verrichten hebben een hoge behoefte aan vitamine E. Geen dure vitamine E supplementen meer nodig!
 • Het bevat extra magnesium (8 gram elementaire magnesium per kg). Veel hooi bevat te weinig magnesium. Maar ook wanneer het hooi niet te weinig magnesium bevat, kan vooral bij paarden die arbeid verrichten, extra magnesium goed zijn voor de spieren.
 • Het bevat veel essentiële aminozuren. Essentiële aminozuren zijn eiwitketens die belangrijk zijn voor alle lichaamsprocessen. Ook voor de spieropbouw zijn aminozuren erg belangrijk. Een tekort treedt als eerste op bij het aminozuur lysine, daarom is in deze Balancer Pro extra lysine voorzien. In totaal bevat het 10 gram lysine per 500 gram. Methionine is met name belangrijk voor de hoeven, en ook dit aminozuur is toegevoegd.
 • Het bevat lijnzaad en lijnzaadolie. Omega 3 en 6 vetzuren zijn erg belangrijk voor een heleboel lichaamsfuncties. In gras zitten omega 3 en 6 in de juiste verhouding, maar in hooi lopen die gehaltes snel terug. Lijnzaad bevat omega 3 en 6 in vrijwel dezelfde ideale verhouding als gras, en is daarom een ideale aanvulling op een hooirantsoen. Omega 3 is ontstekingsremmend, en kan ondersteunend werken op het immuunsysteem. Verder werkt lijnzaad positief op de slijmvliezen van maag en darmen. Wanneer het paard geen vers gras eet, adviseer ik om naast deze Balancer Pro ook een scheutje koudgeperste lijnzaadolie of wat vers lijnzaad te geven.
 • Je geeft 100 gram per 100 kg lichaamsgewicht per dag. Voorbeeld: een paard van 500 kg krijgt 500 gram Balancer Pro per dag. 
Goede prijs-kwaliteit verhouding; vele malen goedkoper dan aparte supplementen met vergelijkbaar hoge gehaltes. Prijs per paard per maand EUR 40,20
 • Het bevat zeezout. Zout bestaat uit belangrijke mineralen natrium en chloride. Met name natrium zit meestal veel te weinig in hooi en is belangrijk om o.a. uitdroging te voorkomen. Een klein overschot aan zout is onschadelijk, een tekort is vele malen schadelijker! Je kunt het paard naast deze Balancer Pro ook nog een zoutliksteen aanbieden waarmee het paard een verhoogde behoefte (zweten) kan aanvullen.
 • Het bevat jodium en selenium in veilige, lage dosering. Tekorten aan met name selenium komen in Nederland vaak voor, omdat hier in de bodem vaak zeer weinig selenium zit. Door toevoeging worden tekorten voorkomen en hoef je geen dure selenium-supplementen te geven.
 • Het bevat calcium en fosfor in de juiste verhouding (1,4:1). In de praktijk blijkt er regelmatig te weinig calcium of te weinig fosfor in het hooi/gras te zitten. De verhouding tussen calcium en fosfor is meestal wel goed. Door beide aan te vullen, in de juiste verhouding worden eventuele tekorten opgeheven. Deze Balancer Pro biedt iets meer ruimte om een fosfortekort aan te vullen en is dus geschikt in een calciumrijk rantsoen, en in een rantsoen wat in balans is qua calcium:fosfor verhouding.
 • Het bevat biotine, foliumzuur en vitamine B6, ondersteunt de hoeven, en het ondersteunt een goede bloedopbouw.
 • Het bevat vitamine A. Een paard kan zelf vitamine A maken, uit beta-caroteen. Beta-caroteen zit in ruime hoeveelheden in vers gras, en in b.v. winterpeen. In hooi lopen de gehaltes terug naarmate het hooi ouder wordt.
 • Het bevat vitamine D. Vitamine D zit meestal voldoende in zongedroogd hooi, maar b.v. niet in kunstmatig gedroogd ruwvoer. Paarden kunnen zelf uit zonlicht vitamine D aanmaken, maar in ons land is niet zo veel zonlicht als b.v. in zuidelijkere landen. Dit heeft ook te maken met de afstand tot de evenaar. Bij mensen is het zo, dat wanneer mensen met een donkere huidskleur in Nederland wonen, zij snel een vitamine D tekort kunnen krijgen, omdat hun huid is ingesteld op veel meer zonlicht, en dus minder efficiënt vitamine D aanmaakt uit het beschikbare zonlicht. De vraag rijst steeds meer of paardenrassen die van oorsprong uit warmere landen komen wellicht datzelfde probleem hebben. Denk hierbij aan Arabieren of PRE's (Andalusiërs). Ook wanneer een paard niet veel buiten komt, is er minder aanmaak van vitamine D.
 • Het bevat prebiotische vezels uit appelpulp, welke een goede darmflora bevorderen door de groei van goede darmbacteriën te stimuleren. Appelpulp is suikerarm, en bevordert tevens de smaak van de brokjes. 
 • Het bevat cichorei, de inuline in cichorei stabiliseert de darmflora, en bevordert de vertering.
 • Het bevat biergist, wat erom bekend staat dat het de aanmaak van B vitaminen in de darm bevordert. Tevens is het rijk aan hoogwaardige aminozuren.
 • Het is smakelijk, de meeste paarden vinden het heerlijk. Sommige paarden die gewend zijn om granen te eten moeten even wennen omdat dit voer minder zoet is. Om de darmen de kans te geven zich aan te passen, is het altijd aan te raden om geleidelijk over te schakelen door eerst te mengen met het oude voer. De brok is vrij droog en valt makkelijk uit elkaar. Het kan zowel droog als nat gevoerd worden, als slobber/brij.
 • Het bevat GEEN BHA, BHT, Ethoxyquine of andere chemische conserveermiddelen.
 • Zonder granen en GMO-vrij
Gehaltes (per portie van 500 gram):
Calcium 10 gram
Fosfor 5 gram
Magnesium 8 gram
Natrium 7 gram
Vitamine A 20000 IE
Vitamine D 3000 IE
Vitamine E 3000 IE
Vitamine B6 30 mg
Biotine 20.000 mcg
Foliumzuur 10 mg
Zink 875 mg
Koper 250 mg
Mangaan 150 mg
Jodium 3 mg
Selenium 1,2 mg
Lysine 10 gram
Methionine 2 gram

Aantal

Prijs per stuk (incl. btw)

1 of meer

€ 67,00

10 of meer

€ 65,00

15 of meer

€ 63,65

27 of meer

€ 60,30

Alle bundels met dit artikel:

Complete bundel

€ 165,00

Bestellen

 

Alle bedragen zijn inclusief BTW Powered by CCV Shop webshop software
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.