Winkelwagen Geen producten

Balancer Brok 25 kg

Balancer Brok 25 kg

Voordeelzak Balancer Brok van 25 kg. Genoeg voor ruim 4 maanden per paard. Vanaf 3 zakken EUR 2,50 per zak korting op verzendkosten, vanaf 5 zakken gratis verzenden

Verzendkosten

€ 5,00 

€ 77,50
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

De Balancer die werkelijk balans brengt in je rantsoen. Voor het behoud van goede hoeven, en een mooie, glanzende vacht.

Wat is er zo bijzonder aan deze Balancer?
 

 • Het bevat waardevolle ingrediënten voor het behoud van goede en sterke hoeven, en een mooie vacht.
 • Dit product herstelt de balans van een hooi- en/of grasrantsoen (gebaseerd op gemiddelde waardes).  Zelfs het beste kwaliteit hooi bevat doorgaans niet voldoende van alle vitaminen, mineralen en sporenelementen in de juiste verhoudingen. Deze Balancer is speciaal ontwikkeld om de tekorten aan te vullen, en de balans te herstellen. Lees de pagina http://www.jepaardgezondenfit/filosofie voor meer informatie.
 • Er is geen ijzer toegevoegd. Een overschot aan ijzer is een veel voorkomend probleem. Het gemiddelde hooi bevat (veel) te veel ijzer, en te weinig koper en zink. Een ijzeroverschot leidt tot een verminderde opname van koper en zink, dus dat verergert nog eens je tekort. In zo'n geval is het dus raadzaam om een aanvullend voer te geven wat koper en zink bevat, en geen extra ijzer. Het is zoals met het maken van een goede cake; alle ingrediënten moeten met elkaar in balans zijn. Wanneer je teveel melk in het deeg hebt zitten, helpt het je niet om bloem toe te voegen als je ook weer meer melk toevoegt...
 • Het bevat extra koper en zink
 • Het bevat een grote hoeveelheid vitamine E. Gras bevat veel vitamine E, maar in hooi lopen de waardes snel terug. Met name paarden die arbeid verrichten hebben een hoge behoefte aan vitamine E.
 • Het bevat extra magnesium. Veel hooi bevat te weinig magnesium. Maar ook wanneer het hooi niet te weinig magnesium bevat, kan vooral bij paarden die arbeid verrichten, extra magnesium goed zijn voor de spieren.
 • Het bevat veel essentiële aminozuren. Essentiële aminozuren zijn eiwitketens die belangrijk zijn voor allerlei lichaamsprocessen. Ook voor de spieropbouw zijn aminozuren erg belangrijk. Een tekort treedt vaak eerste op bij het aminozuur lysine, daarom is in deze Balancer extra lysine voorzien. Methionine is met name belangrijk voor het behoud van goede hoeven, en ook dit aminozuur is toegevoegd.
 • Het bevat lijnzaad en lijnzaadolie. Omega 3 en 6 vetzuren zijn erg belangrijk voor een heleboel lichaamsfuncties. In gras zitten omega 3 en 6 in de juiste verhouding, maar in hooi lopen die gehaltes snel terug. Lijnzaad bevat omega 3 en 6 in vrijwel dezelfde ideale verhouding als gras, en is daarom een ideale aanvulling op een hooirantsoen. In de winter adviseer ik om naast deze Balancer ook een scheutje koudgeperste lijnzaadolie te geven.
 • Je hoeft maar 200 gram per dag te geven voor een paard van 500 kg. Hierdoor geef je geen onnodige extra calorieën en is het ook geschikt als aanvullend voer voor paarden die snel te dik worden. Sobere paarden hebben dezelfde behoefte aan vitaminen, mineralen, sporenelementen, aminozuren en vetzuren maar een veel lagere energiebehoefte. Hierdoor worden ze vaak sober gevoerd en krijgen ze alleen stengelig hooi. Stengelig hooi bevat meestal niet alleen minder calorieën, maar ook minder van alle stoffen die ze wel nodig hebben.
 • Het bevat geen granen en is GMO-vrij
 • Het is gunstig geprijsd; vele malen goedkoper dan supplementen met vergelijkbaar hoge gehaltes.
         Prijs per paard (500 kg) per maand vanaf slechts EUR 18,60
 • Bij een paard wat wel een hogere energiebehoefte heeft, kun je deze Balancer zelf aanvullen met energierijker voer, exact aangepast aan de behoefte van het dier, zonder dat het paard hierbij te veel of te weinig vitaminen krijgt. Als je hierover advies wil, kun je een email sturen.
 • Het bevat zeezout. Zout bestaat uit belangrijke mineralen natrium en chloride. Met name natrium zit meestal veel te weinig in hooi. Je kunt het paard naast deze Balancer ook nog een zoutliksteen aanbieden waarmee het paard een verhoogde behoefte (zweten) kan aanvullen.
 • Het bevat jodium en selenium in veilige, lage hoeveelheid. Tekorten aan met name selenium komen in Nederland vaak voor, omdat hier in de bodem vaak zeer weinig selenium zit. Door toevoeging worden tekorten voorkomen en hoef je geen dure selenium-supplementen te geven.
 • Het bevat calcium en fosfor in de juiste verhouding (2:1). In de praktijk blijkt er regelmatig te weinig calcium of te weinig fosfor in het hooi/gras te zitten. De verhouding tussen calcium en fosfor is meestal wel goed. Door beide aan te vullen, in de juiste verhouding worden eventuele tekorten opgeheven.
 • Het bevat biotine, foliumzuur en vitamine B6, ondersteunt de hoeven, en het ondersteunt een goede bloedopbouw.
 • Het bevat vitamine A. Een paard kan zelf vitamine A maken, uit beta-caroteen. Beta-caroteen zit in ruime hoeveelheden in vers gras, en in b.v. winterpeen. In hooi lopen de gehaltes terug naarmate het hooi ouder wordt.
 • Het bevat vitamine D. Vitamine D zit meestal voldoende in zongedroogd hooi, maar b.v. niet in kunstmatig gedroogd ruwvoer. Paarden kunnen zelf uit zonlicht vitamine D aanmaken, maar in ons land is niet zo veel zonlicht als b.v. in zuidelijkere landen. Dit heeft ook te maken met de afstand tot de evenaar. Bij mensen is het zo, dat wanneer mensen met een donkere huidskleur in Nederland wonen, zij snel een vitamine D tekort kunnen krijgen, omdat hun huid is ingesteld op veel meer zonlicht, en dus minder efficiënt vitamine D aanmaakt uit het beschikbare zonlicht. De vraag rijst steeds meer of paardenrassen die van oorsprong uit warmere landen komen wellicht datzelfde probleem hebben. Denk hierbij aan Arabieren of PRE's (Andalusiërs). Ook wanneer een paard niet veel buiten komt, is de aanmaak van vitamine D minder.
 • Het bevat prebiotische vezels uit appelpulp, welke een goede darmflora ondersteunt. Appelpulp is suikerarm, en bevordert tevens de smaak van de brokjes.
 • Het is smakelijk, geen geknoei met poeders. De meeste paarden eten het zo uit de hand of in de voerbak, zonder verdere toevoegingen. De kieskeurige paarden eten het zonder problemen met een klein handje luzernemix of muesli. Bij erg gulzige paarden is het aan te raden om het te mengen met een klein handje structuurvoer zoals luzerne(mix) om in 1x doorslikken te voorkomen.
 • Het bevat GEEN BHA, BHT, Ethoxyquine of andere chemische conserveermiddelen.
Gehaltes (per portie van 200 gram):
Calcium 10 gram
Fosfor 5 gram
Magnesium 6 gram
Natrium 1,8 gram
Vitamine E 1.500 IE
Vitamine A 20.000 IE
Vitamine D 3.000 IE
Vitamine B6 30 mg
Biotine 17000 mcg
Foliumzuur 8 mg
Zink 875 mg
Koper 250 mg
Mangaan 150 mg
Jodium 3 mg
Selenium 1,2 mg
Lysine 5 gram
Methionine 2 gram


Deze Balancer is in brokvorm. De brok is gemakkelijk en smakelijk, het wordt door de meeste paarden zonder enige toevoeging gegeten.

Aantal

Prijs per stuk (incl. btw)

1 of meer

€ 77,50

10 of meer

€ 75,17

15 of meer

€ 73,62

27 of meer

€ 69,75

 

Alle bedragen zijn inclusief BTW Powered by CCV Shop webshop software
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.